ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Βασικές συμβουλές για αποτελεσματικό SMS marketing

Θέλετε να δοκιμάσετε το SMS marketing για να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας; Θέλετε να ενημερώσετε τους πελάτες & τους συνεργάτες σας για τις νέες τιμές, τις εκπτώσεις και τις επερχόμενες προσφορές; Δείτε τι μπορεί να κάνει το SMS marketing στην επιχείρηση σας!

Σας παραθέτουμε 8 χρήσιμες συμβουλές, για να «χτίσετε» μια επιτυχημένη SMS καμπάνια που θα λειτουργήσει προς όφελος σας!

 • 1 Μην κρύβετε την ταυτότητα σας

  Για να επιτύχετε ένα καλό ποσοστό αναγνωσιμότητας των μηνυμάτων σας, είναι σημαντικό να μην κρύβετε την ταυτότητα σας από τους παραλήπτες. Εξάλλου, κανείς δεν θέλει να διαβάζει SMS από άγνωστο αποστολέα. Στο SMS2GREECE.com μπορείτε να καταχωρήσετε όσα ονόματα αποστολέα θέλετε, ορίζοντας για κάθε όνομα έως 11 λατινικούς χαρακτήρες.

 • 2 Δεν γράφετε έκθεση ιδεών, στείλτε ένα Short Message

  Όσο πιο απλό και μικρό είναι το μήνυμα σας, τόσο πιο εύκολα θα γίνει κατανοητό στους παραλήπτες. Το μικρό κείμενο δεν θα κουράσει τον αναγνώστη με κίνδυνο να σκεφτεί να το κλείσει πριν καν το διαβάσει, ενώ κοστίζει λιγότερο αφού κάθε μήνυμα οριοθετείται στους 160 χαρακτήρες. Το SMS2GREECE.com σε ενημερώνει για το πλήθος των χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται πριν την αποστολή του μηνύματος.

 • 3 Ζητήστε από τους παραλήπτες να κάνουν κάποια ενέργεια (Call To Action)

  Αφού διαβάσουν το μήνυμα σας, ζητήστε τους να κάνουν κάτι, κάποια ενέργεια. Τελειώστε το μήνυμα σας με φράσεις που εξηγούν στους παραλήπτες τι πρέπει να κάνουν σχετικά με το SMS που έλαβαν όπως:

   

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ 210 7647305

   

  ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΥΠΟΝΙ ΣΑΣ ΣΤΟ www.SMS2GREECE.com

   

  ΔΕΙΞΕ ΤΟ BARCODE ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ

   

  Στο SMS2GREECE.com μπορείτε να καταχωρήσετε πρότυπα (templates) μηνυμάτων, για αυτοματοποιημένη αποστολή ανά περίσταση.
 • 4 Προσοχή στο timing, μην ενοχλείτε (DND) ακατάλληλες ώρες

  Αν δεν θέλετε να ενοχλήσετε τους αποδέκτες του μηνύματος σας με κίνδυνο να ζητήσουν διαγραφή ή ακόμη και να εκνευριστούν από το ακατάλληλο της ώρας, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην ώρα αποστολής. Μην στέλνετε SMS αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί. Αποφύγετε τις ώρες που θεωρούνται ώρες κοινής ησυχίας. Στο SMS2GREECE.com, μπορείτε να προγραμματίσετε την αποστολή των μηνυμάτων σας σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, με δυνατότητα αποστολής 15.000+ SMS το λεπτό.

 • 5 Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά

  Όπως και στις διαφημίσεις στο Internet, έτσι και στα SMS οι πρώτες λέξεις είναι καθοριστικές για το αν θα συνεχίσει το διάβασμα του μηνύματος ο παραλήπτης. Ξεκινήστε το μήνυμα σας με φράσεις όπως:

   

  ΚΕΡΔΙΣΕ 12% ΠΑΤΩΝΤΑΣ…

   

  ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ…

   

  ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟ…
 • 6 Γνωρίζετε το κοινό σας με το όνομα του, δείξτε το

  Είναι καλό, εφόσον γνωρίζετε τα ονόματα των αποδεκτών σας, να τα χρησιμοποιείτε στο κείμενο που θα αποστείλετε. Οι παραλήπτες αποδέχονται πιο εύκολα το περιεχόμενο εφόσον αναφέρεται σε αυτούς ονομαστικά και τους είναι πιο οικείο. Από την πλατφόρμα SMS2GREECE.com μπορείτε να αποστείλετε προσωποποιημένα μηνύματα SMS, με χρήση αρχείου XLS ή CSV.

 • 7 Καθαρίζετε τακτικά τις λίστες αποδεκτών

  Στέλνοντας μηνύματα σε άγνωστους αποδέκτες, παλιές λίστες, ανενεργούς αριθμούς ή λίστες που σας έχουν δώσει τρίτοι, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να λαμβάνετε χαμηλά ποσοστά παράδοσης μηνυμάτων, ακόμη χαμηλότερα ποσοστά αναγνωσιμότητας, και βέβαια να καταναλώνετε χρήματα χωρίς αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε καθαρές λίστες αποδεκτών με τηλέφωνα που είναι εν ενεργεία.

 • 8 Εναρμόνιση με GDPR, για συναίνεση ή διαγραφή από τις λίστες αποδεκτών

  Δώστε στους παραλήπτες των μηνυμάτων σας την δυνατότητα να διαγράφονται από τις λίστες αποδεκτών σας, όποτε το επιθυμούν. Το SMS2GREECE.com παρέχει την επιλογή BLACKLIST για να καταχωρείτε τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν ενημερώσεις σας με SMS. Επίσης, με την υπηρεσία Weblink μπορείτε να στείλετε μαζικά μηνύματα SMS με περιεχόμενο HTML ζητώντας την συναίνεση τους στις λίστες αποδεκτών σας.